Loopbaancoach Vanessa Ogiers

Sint-Kornelis-Horebeke (Oudenaarde)

Vanessa Ogiers

Loopbaanbegeleiding in Oudenaarde bij Vanessa Ogiers

Een loopbaancoaching gaat je zeker helpen de juiste stappen te zetten in je loopbaan. Worstel je met vragen in verband met je loopbaanontwikkeling? Neem dan zeker even vrijblijvend contact op met Vanessa Ogiers. Ze helpt je graag verder als loopbaanbegeleidster bij het maken van de juiste keuzes voor je carrière.

Wanneer is loopbaanbegeleiding iets voor jou?

Ben je op zoek naar een volgende stap in jouw loopbaan. Is het toch niet zo helder in je hoofd en wil je alles eens uitgebreider in kaart brengen en onderzoeken wat je echt wil? Dan kan je beroep doen op loopbaanbegeleiding en dit met de loopbaancheques van de VDAB.

Deze drie belangrijke vragen, zullen zeker in de sessies aan bod komen :

  • Wat wil ik nog? Je wil met een open blik onderzoeken welke mogelijkheden er nog zijn om verdere stappen te zetten in je carrière
  • Wat geeft mij energie? Je wil je talenten ten volle inzetten in je job en met goesting aan de slag gaan
  • Wat heb ik nodig om verder in beweging te komen? Je wil inzichten verwerven in je eigen denkpatronen en zo bewuste stappen zetten om over te gaan tot een actie

Wie is Vanessa als loopbaanbegeleider?

Ervaringsdeskundige, zo zou je Vanessa kunnen typeren. Wie kan jou beter begeleiden dan iemand die zelf door het proces is gegaan? Dankzij haar breed interesseveld en professionele houding diende Vanessa regelmatig loopbaan keuzes te maken. Sommige gepland, andere keuzes kwamen plots langs als carrière opportuniteit. Deze “sprongen” leken naar haar gevoel soms te vroeg op haar pad te komen, ondertussen bleken het uitdagende en unieke kansen. De slogan “ je bent jong en je wil vooruit” flitste af en toe wel eens door haar hoofd. Van jongs af aan heeft ze geleerd dat het belangrijk is om op eigen benen te staan…geAARD zijn noemen ze dit dan. Vandaar ook haar liefde voor de natuur en uiteraard ook voor mens én dier. Diverse coaching opleidingen vulde ze aan met de post graduaatopleiding Equicoach (hogeschool VIVES). Een hele waaier aan extra coaching opportuniteiten gingen voor haar open. Coachen van mensen met de hulp van paarden paste dan ook perfect in haar plaatje. Paarden hebben altijd een deel van haar leven uitgemaakt, zowel het verzorgen, het trainen en berijden heeft zij reeds op jonge leeftijd kunnen ontdekken.

Paarden hebben de unieke gave dat zij ons een spiegel kunnen voorhouden en deze feedback wordt verder gebruikt in de coaching sessies. Paarden reageren in het nu en nemen geen geschiedenis mee, doordat zij zintuigelijk continu in verbinding staan in een kudde pikken zij heel snel zaken op en geven dit ook terug.

Zij kunnen ons nog iets leren over leiderschap, over coherentie en congruentie, over grenzen stellen, over connectie met jezelf, anderen en je omgeving. Ben je geen paarden-fan? Geen probleem! Ook zonder de hulp van haar trouwe viervoeters put Vanessa uit onderbouwde praktijk en theoretische ervaring.

Vanessa wil met jou nog dat stapje verder gaan en richt zich in de loopbaanbegeleiding op het vinden van een job waar jij jouw energie uithaalt, waar jouw balans werk/privé meer in evenwicht komt te staan rekening houdend met jouw talenten en jouw competenties.

Een extra troef is het aangename kader waar Vanessa jou ontvangt in de Vlaamse Ardennen.

Welke ervaring heeft Vanessa

Vanessa heeft een boeiende loopbaan achter de rug van meer dan 20 jaar in de publieke sector. Zij heeft ervaring met organisatie veranderingen, herstructureringen, maatschappelijke evoluties en een job waar de werkdruk hoog ligt en er veel flexibiliteit verwacht wordt van de werknemers. Vanuit haar ervaring als medewerker, teamleider en beleidsmedewerker kan Vanessa zich makkelijk verplaatsen in jouw context.

Ze houdt ervan om jou te stimuleren en te inspireren om verder te kijken dan het tipje van je neus. Terug op zoek te gaan naar wat je motieven zijn, je drijfveren, jezelf durven in vraag te stellen.

Aanpak van Vanessa?

Vanessa werkt vooral op jouw maat. Een onderbouwde aanpak vanuit diverse opleidingen en praktijkervaring geeft ze samen met jou vorm. Een extra troef voor wie wil, de combinatie die Vanessa maakt met haar unieke coaching partners, de paarden, dit alles in een rustige omgeving van de natuur. Ze houdt van de natuur of zit graag met jou samen in haar relaxzeteltjes om te luisteren naar je vragen, bezorgdheden en hersenspinsels.

Ze kijkt samen met jou naar welke tools er kunnen ingezet worden, die vooral jouw blik verruimen. Dit kan gaan door te coachen op jouw identiteit, jouw gedrag of door gebruik te maken van metaforen (met natuurlijk het paard als levende metafoor).

Neem gerust contact op met Vanessa via www.equinetic.be

Wat wisten anderen te waarderen in de aanpak van Vanessa als loopbaancoach?

  • Vanessa nodigt je uit om op een vlotte manier elkaar te leren kennen en ze neemt haar tijd om te luisteren naar jouw verhaal. Op deze manier gaat ze samen met jou verder op zoek naar wie je bent, wat je wil en wat je kan en hoe we dit nu ook professioneel kunnen inzetten.
  • Vanessa kijkt graag vooruit en gaat op zoek naar uitdagingen. Ze stelt je op je gemak en neemt de tijd. Ze werkt verder met de verworven inzichten adhv verscheidene coaching tools en gesprekken
  • Volgende woorden passen perfect bij de samenwerking met Vanessa: op maat, professioneel, betrokken, warm en gastvrij, onderbouwd en praktisch, spontaan, spiegelend, vlot en vriendelijk

Ben je op zoek naar een loopbaancoach in Oudenaarde, dan zit je bij Vanessa Ogiers direct goed. Contacteer Vanessa gerust vrijblijvend voor meer informatie of om van gedachten te wisselen over je vraag.


Contact

Ommegangstraat 11 - 9667 Sint-Kornelis-Horebeke

E: vanessa@tweg.be

T: +32 498 86 95 15

Loopbaanbegeleider Vanessa op Linkedin