TWEG Loopbaanbegeleiding | Waarom loopbaancoaching in de natuur de toekomst is.

De psychologische impact van de lock-down maatregelen tijdens Corona zullen nog lang aanwezig zijn. Een deel van de bevolking staat onder een heftige werkdruk terwijl anderen moeite hebben het hoofd boven water te houden. We boeten in op onze vrijheid en worden uitgedaagd om te gaan met diverse maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus.

Veerkrachtiger uit je dal

Wie uit een emotionele put wil klauteren en op zoek is naar een ander loopbaanperspectief, kan loopbaanbegeleiding volgen. Je gaat dan samen met jouw loopbaancoach op zoek naar wat je echt wil en wat haalbaar voor je is op jouw werk. Loopbaancoaching in de natuur is als een mini-pauze, een toevluchtsoord voor de druk van het dagelijks leven, het vrijmaken van je denken en het toestaan van nieuwe perspectieven, nieuwe oplossingen en hernieuwde vastberadenheid.

Loopbaancoaching in de natuur verandert jouw denkpatroon omdat je letterlijk & figuurlijk in beweging komt. Wandelen verbetert niet alleen jouw lichaam, het verandert jouw mindset, jouw perspectief. Het geeft een krachtig effect op je fysieke, mentale en emotionele gezondheid (doordat er allerlei neurotransmitters vrijkomen).

Het combineren van de voordelen van zowel bewegen als loopbaancoaching is dé toekomst. Het is bovendien Corona proof.

Wat is dat eigenlijk loopbaancoaching in de natuur?

Steeds meer wordt geïndiceerd dat de natuur gunstig inwerkt op ons welzijn, ons zelfbeeld en ons stressniveau. Mensen zien het vaak als bomen knuffelen en iets zweverigs, maar het is veel meer dan dat.

De natuur werkt als een gratis zorg voor iedereen. Het contact met de natuurlijke omgeving kan zorgen voor lagere stressniveaus, hartslag en bloeddruk. Daarbovenop blijkt uit verschillende studies van de Amerikaanse Universiteit van Michigan dat het leidt tot minder depressie, meer welbehagen en een positiever zelfbeeld.

"De natuur verdient een centrale plaats in ons leven, en in onze steden. Want de mens heeft een aangeboren aantrekking tot de natuur. Dat zit in ons DNA". bron: EOS Wetenschap - Alix Cosquer

Bij loopbaancoachen in de natuur gaan we dus buiten coachen, al wandelend - waarbij we de natuurelementen die zich aandienen inzetten in het loopbaancoaching proces.

Een loopbaancoach in de natuur kan je al wandelend perfect begeleiden als jouw loopbaan even niet meer lekker loopt!

Waarom kiezen voor loopbaancoaching in de natuur?

Het is veilig. Je gaat naar buiten, in het bos, naar de zee, in een natuurpark, een veilige plek waar je jouw op jouw gemak voelt. Jouw coach kent de omgeving dus daar hoef jij jouw geen zorgen om te maken. Daarbovenop is coaching in de buitenlucht 100% COVID-proof!

Het heeft een instant effect. De natuur elementen geeft metaforen zoals een weg die splitst, onkruid die de weg verspert... . Het stimuleert ons zenuwstelsel in alle zachtheid, zonder het te overbelasten. Onze aandacht wordt niet volledig opgeëist door agressieve geluiden en voortdurend gepieker, maar wisselt op een aangename wijze af tussen de natuurlijke omgeving en onze eigen overpeinzingen.

Het brengt jou fysiek en mentaal in beweging. Terwijl je wandelt bespreek je de kwesties die je bezig houden en waar je iets aan wilt veranderen. Omdat je loopt, kom je ook mentaal makkelijker in beweging.

Neem contact op met een loopbaancoach uit ons team die goed bij jou past en ga voor een gratis intake gesprek. Dit kan online of face-to-face plaatsvinden, ook dat bepaal jij zelf. Investeer in jezelf, je bent het waard!

TWEG ondersteunt bedrijven (www.tweg.be) en particulieren (www.loopbaaningroei.be) op vlak van loopbaanperspectief, veerkracht en leiderschap.